LOUNAS / LUNCH 11-14

Husmanskost 12 €
Green table + 5 €

MAANANTAI – MONDAG – MONDAY

Lihamureketta, pekonikasatiketta ja perunamuusia (L) 
Köttfärslimpa med baconsås och potatismos 
Meat loaf with bacon sauce and mashed potatoes

TIISTAI – TISDAG – TUESDAY

Uunilohta, tilli-kananmunakastiketta ja paahdettuja perunoita (L, G) 
Ugnsbakad lax, äggsås med dill, rostat potatis 
Oven baked salmon, egg sauce with dill and roasted potatoes

KESKIVIIKKO – ONSDAG – WEDNESDAY

Grillattua kananrintaa, ohrattoa ja romescokastiketta (L, sis. mantelia) 
Grillad kycklingbröst, kornrisotto och romescosås 
Grilled chicken breast, barley risotto and romesco sauce

TORSTAI – TORSDAG – THURSDAY

Naudan osso bucoa ja säräjuureksia (L, G) 
Osso buco med rotsaker 
Osso buco with rootvegetables

PERJANTAI – FREDAG – FRIDAY

Perjantaiburgeri porsaan niskasta, savuolut bbq-kastiketta ja frittiperunoita (L)  
Fredag´s burger av grisnacke, bbq-sås med röktöl och friterad potatis 
Friday burger, pork neck, bbq sauce with smoked beer and fried potatoes

GILLET´S BOUILLABAISSE 15,50 €

Perinteinen kala-äyriäiskeitto ja hapankermaa
Traditionell fisk-skaldjur soppa med smetana
Bouillabaisse with sour cream

Green Table 10,90 €

Alkuruokana som förrätt as a starter 5 €

Vihreä salaatti (L, G, M, V) 
Grön sallad  
Green salad 
 
Paahdettuja keltajuuria ja lehtikaalipestoa (L, G, M, V) 
Rostad gulbeta med grönkål pesto   
Roasted golden beets with kale pesto 
 
Inkivääripikkelöityjä vihanneksia (L, G, M, V) 
Ingefär picklade grönsaker  
Ginger pickled vegetables 
 
Ratatouillesalaattia (L, M, G, V) 
Sallad av ratatouille  
Ratatouille salad 
 
Chili maustettua hapankaalia (L, G, M, V) 
Chili kryddad surkål 
Chili seasoned sauerkraut 
 
Marinoituja papuja (L, G, M, V) 
Marinerade bönor  
Marinated beans 
 
Sitruuna-maustettuja oliiveja (L, G, M, V) 
Oliver smaksatt med citron 
Lemon seasoned olives 
 
Kurkkua ja minttujogurttia (L, G) 
Gurka med mintjoghurt 
Cucumber with mint yoghurt 
 
Couscousia, halloumia ja pinaattia (L) 
Couscous, halloumi and spenat 
Cous cous, halloumi and spinach 
 
Asian Coleslaw (L, G, M) 
 
Talon juurileipää, mausteista hummusta (sesam), paprika muhamara (pähkinää) ja mustaherukka vinegrettiä 
husets bröd med kryddig hummus, paprika muhammar och svartvinbär vinägar  
house bread with spicy hummus, sweet pepper muhamara and blackcurrant vinaigrette 

BUSINESS LUNCH

1 ruokalaji – rätt – cource 21 €
2 ruokalajia -rätter – courses 25 €
3 ruokalajia – rätter – courses 29,50 €

Alkuruoka

Riimikaritsaa, sellerismetanaa ja pikkelöityä sipulia (L, G)  
Rimmad lamm, sellerismetana och picklad lök 
Cured lamb, celeriac sour cream and pickled onion

tai – eller – or

Graavilohta, tillimajoneesia ja marinoitua mätiä (L, G) 
Gravad lax, dillmajonnäs och marinerad fiskrom 
Slightly salted salmon, dill mayonnaise and fish roe

Pääruoka

Hiillostettua siika, muhennettua pinaattia ja Beurre Blanc -kastiketta (L)  
Halstrad sik med stuvad spenat och Beurre Blanc sås 
Char broiled whitefish, creamed spinach and Beurre Blanc sauce

tai – eller – or

Ylikypsää karitsan potkaa, perunaa ja punaviinikastiketta (L, G) 
Långkkokt lammlägg med potatis och rödvin sås 
Overcooked lamb shank with potatoes and red wine sauce

Jälkiruoka

Mustikkajuustokakkua ja mustikkajäätelöä (L, G) 
Blåbär ostkaka med blåbärsglass 
Blueberry cheese cake with blueberry ice cream

VIINISUOSITUS – VIN REKOMMENDATION – WINE RECOMENDATIONS
Gerard Bertrand Merlot 7 € / 12cl
Gustave Lorentz 7 € / 12 cl

Poimintoja á la carte -listalta

ALKURUOKIA – FÖRRÄTTER – STARTERS

Toast Skagen (L) 16 € / 26 €
Käsinkuorittuja Jäämeren katkarapuja, paistettua briossia, talon majoneesia, muikunmätiä ja piparjuurta
Handskalade Ishavsräkor, husets majonnäs med pepparrot, löjrom och rostad brioche

Hand peeled Arctic Sea shrimps, house mayonnaise, horseradish & brioche with vendace fish roe

Tartar Herrakunnan tilan kyytöstä (L, G) 15 € / 25 €
Kaprista, salottisipulia ja keltuaista
Tartar från Herrakunnas gård fjällko-nöt Kapris, schalottenlök och äggula
Tartar from Herrakunna’s farm finncattle beef Caper, shallot onion and egg yolk

PÄÄRUOKIA – HUVUDRÄTTER – MAIN COURSES

Kokonaisena paahdettua kananpoikaa, juureksia ja paistolientä (L, G) 27,00 €  
Whole roasted chicken, root vegetables and gravy  
Helstekt kyckling, rotsaker och steksky

Paistettua vaellusturskaa, käsinkuorittuja Jäämeren katkarapuja
piparjuurta ja perunaa ja ruskistettua voita (L, G) 29 €

Stekt vildtorskfilé med hanskalade ishavsräkor och brynt smör,
pepparrot och potatis
Fried wild cod fillet, hand peeled Artic Sea prawns and browned butter, horseradish and potato

JÄLKIRUOKA – EFTERRÄTT – DESSERT

XoCo-kakkua ja mustaherukkasorbettia (VEG)12 €
XoCo-kaka med svartvinsbär 
XoCo-cake ja black currant sorbet 

VIINISUOSITUS – VIN REKOMMENDATION – WINE RECOMENDATIONS

Gerard Bertrand Merlot 7 € / 12cl
Gustave Lorentz 7 € / 12 cl