Före Jul

MENU 49 €

Välj en förrätt, huvudrätt och dessert. Om du vill kan du välja ost efter huvudrätten, till ett separat pris.

FÖRRÄT

‘Charcuterie’ – Wanantaa gårds fasan ‘rillettes’, renkalvs pastrami,
hjortpaté, picklade kantareller och blåbärssås

Vinrekommendation:
GUSTAVE LORENTZ PINOT NOIR EVIDENCE 13,00 € / 16 cl – 60,00 € / 75 cl
Gustave Lorentz, Alsace, Ranska. G: Pinot Noir
Delicate, elegant,


 
eller 
 



Limemarinerad gravad sik, avokado och räkor från Ishavet


Vinrekommendation:
KENDERMANN RIESLING VOM KALKSTEIN  11,00 € / 16 cl – 50,00 € / 75 cl
Kendermann, Pfalz, Saksa. G: Riesling
Dry, acidic, minerally

HUVUDRÄTT

Rökt röding, hummersås och spenat-puikulapotatispuré

Vinrekommendation:
JEAN LEON CHARDONNAY                     11,50 € / 16 cl – 52,00 € / 75 cl
Jean Leon, Katalonia, Espanja. G: Chardonnay
Nice adidic, elegant


 
eller

Långkokt och kålgrillad nöt entrecôte, griskind coquette och stuvade rotsaker

Vinrekommendation:
FONTANAFREDDA ORGANIC BARBERA D´ASTI
12,00 € / 16 cl – 55,00 € / 75 cl
Fontanafredda, Piemonte, Italia. G: Barbera
Medium-bodied, dark berries, soft


EFTERRÄT

Chockladterrin, körsbär och mascarpone
 

Vinrekommendation:
CALVET RÉSERVE DU CIRON SAUTERNES10,50 € / 8 cl
 J. Calvet, Bourdeaux, Ranska. G: Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon
 Sweet, acidic, fruity

 
MELLANOSTAR + 10,00 € 
Ost sortimet av finska och fransk ost, honnung och Gillet’s knäckebröd 

Vinrekommendation:
GRAHAM’S LATE BOTTLED VINTAGE 8,70 € / 8 cl
 Symington Family Estates, Portugali
 G: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barocca, Tinta Caõ
 Dark red, hint of milk chocolate, light spice notes