Gillet palvelee sekä vappuaattona että vapunpäivänä.
Vappuaattona 30.4. tarjolla on à la carte -listan herkut, vapunpäivänä 1.5. on tarjolla vappulounas kahdessa kattauksessa.
Varaa pöytäsi 1.5. vappulounaalle tästä!
Vapunpäivän menu
I – kattaus 1.5. klo 12.00 – 14.00
Första dukningen
First sitting
II – kattaus 1.5. klo 15.00 – 17.30
Andra dukningen
Second sitting
Alkuruoka – Förrätt – Starter
Akvaviittigraavattua lohta, katajanmarjamajoneesia,
fenkoli-yrttisalaattia, pikkelöityä sipulia ja sinapinsiemeniä (M, G)
Akvavitgravad lax, enbärsmajonnäs, sallad med fänkål och örter, picklad lök och senapsfrön
Aquavit gravlax, juniper berry mayonnaise,
fennel-herb salad, pickled onion and mustard seeds
tai – eller – or
Marinoitua parsaa, sitrus-fenkolisalaattia, appelsiini-tuorejuustoa (V, M, G)
Marinerad sparris, fänkålssallad med citrusfrukter, färskost med apelsin
Marinated asparagus, citrus fennel salad, orange flavoured cream cheese
Pääruoka – Huvudrätt – Main Course
Miedosti savustettua lohta, muhennettua korvasientä, varhaisperunaa ja parsaa (L, G)
Mildrökt lax, stuvad stenmurkla, nypotatis och sparris
Mildly smoked salmon, braised false morel, early potatoes and asparagus
tai – eller – or
Hiiligrillattua naudan petit tender, kermaista konjakki-pippurikastiketta ja perunagratiinia (L, G)
Kolgrillad petit tender av nöt, gräddig cognac-pepparsås och potatisgratäng
Char-grilled beef petit tender, creamy cognac-pepper sauce and potato gratin
tai – eller – or
Parsarisottoa ja paahdettua parsaa (V, M, G)
Sparrisrisotto och rostad sparris
Asparagus risotto and roasted asparagus
Jälkiruoka – Efterrätt – Dessert
Lime-pannacottaa, kinuskikastiketta ja kauden marjoja (L, G)
Lime panna cotta, tjinuskisås och säsongens bär
Lime panna cotta, caramel sauce and seasonal berries
tai – eller – or
Suklaakakkua, vadelmafluidia ja vadelmasorbettia (V, M)
Chokladkaka, hallonfluid och hallonsorbet
Chocolate cake, raspberry fluid and raspberry sorbet
Menu 56,00 €
Lapset alle 12 v puoleen hintaan. Pienille lapsille oma ruokalista.
Barn under 12 år äter för halva priset. Egen meny för smårbarn
Children under 12 eat for half the price. Separate menu for small children.
JUOMASUOSITUKSIA / DRYCKREKOMMENDATIONER / DRINK RECOMMENDATIONS
PERELADA STARS CAVA BRUT RESERVA 8,50 € / 12 cl – 48,00 € / 75 cl
Castillo Perelada, Catalonia, Spain. G: Xarello, Parellada, Macabeo
Dry, rich, and fresh – vegan
VEUVE CLICQUOT BRUT CUVÉE 17,00 € / 12 cl – 100,00 € / 75 cl
Veuve Clicquot, Champagne, France. G: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Brut, fruity, aromatic, elegant
VIINIPAKETTI 35 €
Kalkstein Riesling 16 cl
Rabl Grüner Veltliner 16 cl / Château de Seguin 16 cl
Schmitt Söhne Beerenauslese 8 cl
VALKOVIINI – VIT VIN – WHITE WINE
RABL GRÜNER VELTLINER 11,20 € / 16 cl – 50,00 € / 75 cl
Rabl, Kamptal, Austria. G: Grüner Veltliner
Dry with notes of lemon and nice minerality – vegan
SOUTHERN OCEAN SAUVIGNON BLANC 12,20 € / 16 cl – 55,00 € / 75 cl
Félix Solís Avantis, Marlborough, New Zealand. G: Sauvignon Blanc
Delicious wine with amazing acidity, notes of gooseberry, lychee and apricot
KENDERMANN RIESLING VOM KALKSTEIN 12,20 € / 16 cl – 55,00 € / 75 cl
Kendermann, Pfalz, Germany. G: Riesling
Dry with great acidity and minerality. Notes of citrus, green pear and lightly floral
PUNAVIINI – RÖD VIN – RED WINE
ORIMOS GRANDE RESERVE 12,20 € / 16 cl – 55,00 € / 75 cl
Fonjoya Delta, Languedoc, France. G: Syrah, Grenache, Mourvedere
Intensive, notes of dark fruits, soft tannins and a velvety dark taste
SEPTIMA MALBEC 13,20 € / 16 cl – 60,00 € / 75 cl
Raventos Codorniu, Mendoza, Argentina. G: Malbec
Voluminous, soft, silky tannins
CHÂTEAU DE SEGUIN 12,40 € / 16 cl – 58,00 € / 75 cl
Château de seguin , Bordeaux G: Cabernet Sauvignon, Merlot
Full-bodied, soft tannins, dark berries, hint of cinnamon